Saksa sijaitsee keskellä Eurooppaa. Pohjoisen naapurinsa Tanskan lisäksi Saksa jakaa rajansa Alankomaiden, Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Sveitsin, Itävallan, Tsekin ja Puolan kanssa. Sen pääkaupunki on Berliini. Saksa on yksi Euroopan teollistuneimmista maista ja ylpeä mykistyttävästä arkkitehtuuristaan. Maalla on joitain maailman parhaita taidekokoelmia, eikä sovi myöskään unohtaa olutta ja makkaraa. Saksan historia on uskomaton ja vaikka Berliinin muuri pääkaupungissa on purettu aikaa sitten, jaon merkit säilyvät yhä idässä ja lännessä.
Pari vuosikymmentä yhdistymisensä jälkeen Saksa turisteineen nauttii yhtenäisyyden hedelmistä. Suuret sijoitukset infrastruktuuriin ja palveluihin eivät poista vain kylmän sodan jakolinjoja; myös toisen maailmansodan arvet ovat viimein haalistumassa. Paljon on muuttunut, mutta vanhatkin saksankävijät löytänevät sen, mihin alunperin Saksassa ihastuivat – ravintolan, joka tarjoilee valtavia sauerbraten-annoksia tai biergartenin lager- ja vehnäolutlitroineen.
Kun Saksaa lakkaa katsomasta jaettuna tiukasti itään ja länteen, näkee sen saksalaisten silmin murteiden, ruoan, perinteiden ja historian vahvasti määritteleminä alueina. Parhaat kuvan Saksasta saa kokeilemalla mahdollisimman monia alueita.
Saksa hyödyntää rikkautensa tyylikkäästi: elegantti suurkaupungin charmi, pienet postikorttimaiset kaupungit, pakanalähtöiset elonkorjuufestivaalit, runsas tarjonta taidetta ja kulttuuria sekä suurien metsämaiden ympärivuotiset ilot, ihastuttavat linnat sekä hyvä viini ja olut – kaikki valmiina nautittaviksi.
Syvällä Euroopan sydämessä Saksalla on ollut mullistava vaikutus mantereen historiaan. Kaarle Suuresta ja Pyhästä Rooman valtakunnasta Otto von Bismarckin Saksan valtakuntaan, natsismiin ja Berliinin muurin nousuun ja tuhoon, yksikään valtio ei ole muokannut Eurooppaa Saksan tavoin – ei hyvässä eikä pahassa.